NL
en
Menu

Stem jij onze Goed Verhaal Box naar de overwinning?

Stem op goed verhaal box voor verkiezing beste bio product van 2024
Goed Verhaal Box Beste bio-product van 2024?

Onze Goed Verhaal Box doet mee met de Biologisch Product van het Jaar verkiezing 2024; een jaarlijkse productverkiezing georganiseerd door BioNederland en FoodPersonality om hiermee de mooiste biologische introducties van het afgelopen jaar in de spotlights te zetten. Vanaf vandaag tot en met 31 december kun je je stem op jouw favoriete bio-product hier uitbrengen.

De Groene Weg wil door deelname de onlangs geintroduceerde Goed Verhaal Box in de spotlight zetten. Want met deze proefbox gevuld met biologische vleesproducten, hebben we een Goed Verhaal te vertellen!

Het maken van duurzame keuzes is voor consumenten niet gemakkelijk. Onlangs bleek nog uit onderzoek van de WUR dat consumenten in Nederland maar mondjesmaat minder vlees eten. De Groene Weg wil met de Goed Verhaal Box ‘vleesminnend Nederland’ helpen om vaker voor duurzaam vlees te kiezen.

Uit onderzoek van het Future of Food Institute bleek vorig jaar dat ‘wanneer consumenten het verschil weten tussen biologische producten en niet-biologische producten, hun bereidheid voor biologisch te kiezen – en daar ook meer voor te betalen – toeneemt’. De Groene Weg heeft zichzelf als doel gesteld om consumenten goed uit te leggen wat de meerwaarde van een biologisch stukje vlees is. Pas dan trekken we ze over de streep om de keuze voor vlees een duurzamere keuze te laten zijn.

Om dat te doen, ontwikkelden we de Goed Verhaal Box. Een box met vier verschillende biologische vleesproducten, waarmee we met unieke korte verhalen uitleggen wat de essentie van biologisch is. Onze Blije Buitenburgers, Weideworstjes, Darteldijen en Samen Sterk Steaks leggen haarfijn uit dat het om de kracht van de kringloop, meer dierenwelzijn en toename van biodiversiteit gaat.

De Goed Verhaal box, verkrijgbaar in een tweepersoons- of vierpersoonsvariant, is te bestellen in onze webshop.

Ben jij ook fan van ons Goede Verhaal? Breng dan snel jouw stem uit op onze Goed Verhaal Box via deze link.