Vleesspies met kipfilet, biefstuk, varkensvlees, paprika, rode ui en maïs
Recept
Voorbereiding kip: Meng in een grote schaal de ingrediënten van de marinade goed door elkaar. Snij de kipfilet in middelgrote stukken, leg ze in de marinade en meng dit goed door. Marineer tenminste 1 tot 2 uur.
Voorbereiding biefstuk: Meng in een grote schaal de ingrediënten van de marinade goed door elkaar. Snij de biefstuk in middelgrote stukken, leg ze in de marinade en meng dit goed door. Marineer tenminste 1 tot 2 uur.
Voorbereiding varkenshaas: Meng in een grote schaal de ingrediënten van de marinade goed door elkaar. Snij de varkenshaas in middelgrote stukken, leg ze in de marinade en meng dit goed door. Marineer tenminste 1 tot 2 uur.
Steek de barbecue aan.
Snij de maïskolven in vieren. Breng een pan water aan de kook en kook de stukken mais ongeveer 8 minuten en giet daarna af. Pers de knoflook en meng met de gesmolten boter. Giet de boter over de maïskolven.
Haal het vlees uit de marinades en dep een beetje droog.
Prik de stukken vlees, maïs, paprika en rode ui om en om aan de spiesen. Bestrooi met wat peper en zout en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar op de BBQ.