NL
en
Menu

Toad in the hole

40 min
4 personen
Rundvlees
Recept Toad in the hole

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st. runderbraadworst
2 takjesrozemarijn
4 takjestijm
150 gramtarwebloem
2 st.eieren
175 mlmelk
1 tlbakpoeder
1 st.zoete uit
3 dlkalfsfond
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Roer in een kom de bloem los met de eieren en voeg er de melk en het bakpoeder aan toe. Roer tot een glad beslag en kruid rijkelijk met zout en peper. Ris ⅔ van de tijm en de rozemarijn en snijd ragfijn. Voeg toe aan het beslag.

3

Verwarm een flinke scheut zonnebloemolie in een vuurvaste pan, leg er de braadworsten in en bak ze rondom snel goudbruin.

4

Plaats de pan 8 minuten in de oven zodat deze gloeiendheet wordt.

5

Neem uit de oven en schenk het beslag langs de worsten. Steek er de achtergehouden takjes tijm en rozemarijn in en zet direct terug in de oven.

6

Laat het geheel ongeveer 25-30 minuten bakken tot het mooi gerezen en goudbruin is geworden.

7

Bereid ondertussen de jus door de ui te snipperen en aan te fruiten in een beetje olie. Blus af met de fond en laat inkoken tot een krachtige jus.

8

Schenk de uienjus aan tafel over het gerecht.

Gerelateerde recepten