Sticky chicken met noedels
Recept
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Doe de drumsticks in een ovenschaal en voeg er de chilisaus, de ketjap, de sesamolie en het sesamzaad aan toe.
Meng het geheel goed door, zodat de drumsticks rondom goed zijn bedekt. Voeg een klein scheutje water toe en plaats 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de drumsticks regelmatig om, zodat het gelijkmatig gaart en karamelliseert. Als het geheel te droog wordt, voeg dan nog een extra scheutje water toe.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud en laat goed uitlekken.
Schil de waspeen en snijd in lange reepjes.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de waspeen in aan tot deze beetgaar is. Voeg de noedels toe en schep door.
Voeg een lepel van de “kipkaramel” toe aan de noedels en voeg er de grofgeplukte koriander aan toe.
Schep in kommen en leg er de drumsticks op. Bestrooi met gesneden bosui.