NL
en
Menu

Sandwich van Italiaanse ham met geroosterde groente en rucola

Recept Sandwich van Italiaanse ham met geroosterde groente en rucola

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 dikke plakkenzuurdesembrood
1 bosbospeen
2 st.rode ui
4 plakkengegrilde gele paprika
4 elrucolapesto
75 gramrucola
12 plakjesItaliaanse ham
scheutjeolijfolie
versgemalen peper
zout
1

Schil de bospeen en snijd het grootste gedeelte van het loof af. Snijd in de lengte doormidden en dikkere exemplaren in vieren.

2

Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en rooster er de bospeen in tot ze beginnen te kleuren.

3

Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in ringen. Voeg toe aan de bosui.

4

Laat op een laag pitje ongeveer 10-15 minuten roosteren tot de bospeen beetgaar is en de uiringen mooi zacht. Voeg er de gele paprika aan toe en laat even mee roosteren.

5

Smeer de sneden desembrood in met olijfolie en bak ze om en om krokant in een bakpan.

6

Smeer het brood in met een beetje rucolapesto en verdeel er speels de groente en de Italiaanse ham over. Sprenkel er nog wat rucolapesto overheen en top het geheel met een handje rucola. Besprenkel nog lichtjes met olijfolie.

7

Maal er ten slotte nog wat peper overheen.

Gerelateerde recepten