Salade van geroosterde asperges met rauwe ham en gepofte tomaatjes
Recept
Snijd de harde onderkant van de asperges. Rol iedere asperge in een plakje rauwe ham.
Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime bakpan en bak er op een laag vuur de asperges in zodat ze beetgaar kunnen worden en langzaam goudbruin kleuren. Reken ongeveer 10-15 minuten.
Snijd ondertussen de kerstomaatjes doormidden en voeg de laatste 7 minuten toe aan de asperges, zodat ze lekker mee kunnen bakken.
Snijd het brood in kleine blokjes en bak goudbruin en krokant in een lekkere scheut olijfolie in een bakpan. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.
Maak de rucola aan met olijfolie, citroensap en -rasp en schep er een gedeelte van de tomaatjes doorheen.
Verdeel de sla over een grote schaal of over diepe borden en leg er de krokant gebakken asperges op.
Verdeel er de rest van de tomaatjes overheen en bestrooi met de croutons.