Recept
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi de riblappen met zout, peper en paprikapoeder. Masseer de kruiden er stevig in. Snijd het vlees in stukken en wentel door de bloem.
Pel de knoflook en halveer. Pel de uien en snijd in kwarten.
Was de wortels en snijd in plakjes.
Verhit wat olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur goudbruin. Voeg de koekkruiden, uien en knoflook toe. Schenk 1 flesje bier erbij zodat het vlees net onder het bier staat. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe.
Voeg 250 ml water, de laurierblaadjes en rozemarijn, de wortels en de dadelstroop toe. Zet het vuur laag en laat het vlees minimaal 4 uur stoven. Gebruik eventueel een verdeelplaatje of sudderplaatje.
Check regelmatig of er nog genoeg vocht in zit en voeg het laatste flesje bier toe.
Voeg het laatste half uur de spekjes toe en laat deze mee- stoven. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Voeg deze de laatste 15 minuten toe.
Tip: serveer eens met warme tortillawraps en knapperige ijsbergsla.