NL
en
Menu

Runderstoof in herfstbock met paddenstoelen

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
750 grambiologische riblappen
150 grambiologische spekblokjes
500 gramgemengde paddenstoelen
3 stuksrode ui
2 teentjesknoflook
3 stukswortels
2 flesjes herfstbock
2 elkoekkruiden
2 elpaprikapoeder
2 eldadelstroop
2 stuksrunderbouillonblokjes
2 stukslaurierblaadjes
1 takjerozemarijn
2 elbloem
versgemalen peper
zout
1

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi de riblappen met zout, peper en paprikapoeder. Masseer de kruiden er stevig in. Snijd het vlees in stukken en wentel door de bloem.

2

Pel de knoflook en halveer. Pel de uien en snijd in kwarten.

3

Was de wortels en snijd in plakjes.

4

Verhit wat olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur goudbruin. Voeg de koekkruiden, uien en knoflook toe. Schenk 1 flesje bier erbij zodat het vlees net onder het bier staat. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe.

5

Voeg 250 ml water, de laurierblaadjes en rozemarijn, de wortels en de dadelstroop toe. Zet het vuur laag en laat het vlees minimaal 4 uur stoven. Gebruik eventueel een verdeelplaatje of sudderplaatje.

6

Check regelmatig of er nog genoeg vocht in zit en voeg het laatste flesje bier toe.

7

Voeg het laatste half uur de spekjes toe en laat deze mee- stoven. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Voeg deze de laatste 15 minuten toe.

8

Tip: serveer eens met warme tortillawraps en knapperige ijsbergsla.

Gerelateerde recepten