Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels grondig, leg op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pak goed in en laat 45 minuten poffen in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de appels in grove stukken en smoor in een klontje roomboter in een hapjespan. Voeg er de zuurkool en een flinke lepel grove mosterd aan toe. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes smoren.
Haal de aardappels uit de oven, hol ze uit en houd het kruim apart.
Maak het kruim aan met de creme fraîche, de bieslook, peper en zout en vul er de aardappels weer mee. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats nog 10 minuten in de oven zodat het mooi kan gratineren.
Breng in een pan water aan de kook, voeg er de rookworsten aan toe en draai het vuur uit. Laat 10 minuten warm worden in het water.
Serveer de rookworsten met de zuurkool en de gepofte aardappels en serveer met een flinke lepel grove mosterd.