Recept
Laat de rollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 180 voor op 180 graden
Smelt de boter in een braadpan tot goudbruin en bak de rollade even kort rondom goudbruin
Haal de rollade uit de pan en bewaar het bakvet
Leg de rollade met de vetkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de knoflookbollen doormidden en leg naast de rollade
Ris de tijmblaadjes en hak de rozemarijn fijn
Pel de uien en snijd in kwarten en voeg toe met de rozemarijn en de helft van de tijm
Overgiet met olijfolie en hussel de kruiden, knoflook en de uien even goed om
Zet de rollade in de oven en bak tot goudbruin
Overgiet regelmatig met de olijfolie en wat runderbouillon
Als de kerntemperatuur van 65 graden is bereikt, is de rollade mooi rosé
Maak ondertussen van het bakvet de knoflookjus
Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan het bakvet samen met de ketchup en paprikapoeder, de andere helft van de tijmblaadjes en voeg een beetje runderbouillon toe en laat dit zachtjes sudderen en inkoken tot een mooie jus
Breng op smaak met zout en peper
Serveer dit gerecht met groene asperges.