NL
en
Menu

Rollade met gepofte knoflook en ui en knoflookjus

60 min
6 personen
Lamsvlees
Recept Rollade van lamsschouder met gepofte knoflook en ui en knoflookjus

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
1 stuklamschouderrollade (of een andere soort rollade)
2-3 stuksbollen knoflook
2 teentjesknoflook
2 stuksuien
6 takjestijm
2 takjesrozemarijn
50 gramroomboter
4 elketchup
versgemalen peper en zout
2 elpaprikapoeder
100 mlrunderbouillon
olijfolie
1

Laat de rollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 180 voor op 180 graden

2

Smelt de boter in een braadpan tot goudbruin en bak de rollade even kort rondom goudbruin

3

Haal de rollade uit de pan en bewaar het bakvet

4

Leg de rollade met de vetkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de knoflookbollen doormidden en leg naast de rollade

5

Ris de tijmblaadjes en hak de rozemarijn fijn

6

Pel de uien en snijd in kwarten en voeg toe met de rozemarijn en de helft van de tijm

7

Overgiet met olijfolie en hussel de kruiden, knoflook en de uien even goed om

8

Zet de rollade in de oven en bak tot goudbruin

9

Overgiet regelmatig met de olijfolie en wat runderbouillon

10

Als de kerntemperatuur van 65 graden is bereikt, is de rollade mooi rosé

11

Maak ondertussen van het bakvet de knoflookjus

12

Pel en snijd de knoflook fijn en voeg toe aan het bakvet samen met de ketchup en paprikapoeder, de andere helft van de tijmblaadjes en voeg een beetje runderbouillon toe en laat dit zachtjes sudderen en inkoken tot een mooie jus

13

Breng op smaak met zout en peper

14

Serveer dit gerecht met groene asperges.

Gerelateerde recepten