Quiche met prei, achterham en geitenkaas
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en druk het quichedeeg in de vorm. Zorg dat het deeg nog iets over de rand komt.
Was de prei en snijd er het donkergroene gedeelte af. Snijd in de lengte doormidden. Rol de helft van de prei in de plakjes achterham.
Leg de ingerolde en niet ingerolde prei met de bolle kant naar boven op het deeg zodat een mooi patroon ontstaat.
Verkruimel er de helft van de geitenkaas overheen.
Hak de kervel en meng met de eieren, de creme fraîche en de geraspte kaas. Kruid met zout en peper.
Giet de massa over de prei, duw de prei iets naar beneden en vouw de rand deeg iets naar binnen.
Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Verkruimel er de rest van de geitenkaas overheen en garneer met topjes kervel.