NL
en
Menu

Quiche met prei, achterham en geitenkaas

45 min
4 personen
Vleeswaren
Recept quiche prei, achterham en geitenkaas

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
8 plakken achterham
8 st.dunne prei
1 pakquichedeeg
4 st.ei
200 gramcrème fraîche
8 takjeskervel
100 gramgeraspte jong belegen kaas
150 gramzachte geitenkaas
versgemalen peper en zout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en druk het quichedeeg in de vorm. Zorg dat het deeg nog iets over de rand komt.

3

Was de prei en snijd er het donkergroene gedeelte af. Snijd in de lengte doormidden. Rol de helft van de prei in de plakjes achterham.

4

Leg de ingerolde en niet ingerolde prei met de bolle kant naar boven op het deeg zodat een mooi patroon ontstaat.

5

Verkruimel er de helft van de geitenkaas overheen.

6

Hak de kervel en meng met de eieren, de creme fraîche en de geraspte kaas. Kruid met zout en peper.

7

Giet de massa over de prei, duw de prei iets naar beneden en vouw de rand deeg iets naar binnen.

8

Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

9

Verkruimel er de rest van de geitenkaas overheen en garneer met topjes kervel.

Gerelateerde recepten