NL
en
Menu

Pittige pasta arrabiatta

35 min
4 personen
Rundvlees
Recept pittige pasta arrabiatta

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
500 gramrundergehakt
800 gramingeblikte tomatenblokjes
4 teentjesknoflook
1 elchiliflakes
2 st.zoete uien (in ringen)
2 takjesrozemarijn
2 takjesbasilicum
4 takjesoregano
300 gramspaghetti
2 bollenmozzarella
2 trosjesmini-kerstomaatjes
scheutjeolijfolie
versgemalen peper en zout
1

Ris de blaadjes van de rozemarijn en de oregano en hak fijn.

2

Fruit in een hapjespan de ui en de knoflook in een scheut olijfolie tot het glazig is. Voeg de chiliflakes, de rozemarijn en de oregano toe en laat even mee fruiten.

3

Voeg de tomatenblokjes en het aanhangende vocht toe en laat het geheel op een laag pitje zachtjes inkoken.

4

Bak het rundergehakt aan in een scheutje olijfolie tot het mooi gekleurd is en voeg toe aan de saus. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen en breng dan eventueel op smaak met zout en peper.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Laat roosteren in de voorverwarmde oven.

6

Kook de spaghetti volgens de aanwwijzingen op de verpakking, giet af en roer direct door de saus. Schep goed door, zodat het de saus opneemt.

7

Serveer de pasta in een grote schaal en schep er rijkelijk de saus overheen.

8

Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de pasta. Leg er de kerstomaatjes op en garneer met de basilicumblaadjes.

Gerelateerde recepten