NL
en
Menu

Lamsboutlapjes met pompoen en roseval aardappels

45 min
4 personen
Lamsvlees
Recept Lamsboutlapjes met pompoen en roseval aardappels

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st.lamsboutlapjes
1 st.kleine pompoen
500 gramroseval aardappels
6 takjestijm
4 takjesrozemarijn
4 takjesoregano
scheutjeolijfolie
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Was de pompoen en de aardappels en snijd de aardappels in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd in mooie parten. Doe samen in een ruime ovenschaal.

3

Snijd de kruiden fijn en voeg ⅔ toe aan de pompoen en de aardappels. Voeg een goede scheut olijfolie toe en kruid met zout en peper. meng door elkaar.

4

Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 35 minuten roosteren tot de pompoen licht gekaramelliseerd is en de aardappels gaar zijn.

5

Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan, kruid de lamsboutlapjes met zout en peper en bak om en om op hoog vuur tot het vlees mooi gekleurd is.

6

Voeg de resterende kruiden toe, draai het vlees nog eenmaal om. Het mag van binnen nog licht rose zijn. Snijd schuin doormidden en serveer op de geroosterde groente.

Gerelateerde recepten