NL
en
Menu

Krokante kippenbout uit de oven met frietjes van zoete aardappel en chimichurri

60 min
2 personen
Kippenvlees
Recept Krokante kippenbout uit de oven met frietjes van zoete aardappel en chimichurri

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st. kippenbout
2 elcajunkruiden
3 st.limoen
4 st. zoete aardappel
1 elmaizena
1 st. rode ui
4 takjesoregano
1/2 bosjekoriander
1/4 st.rode peper
scheutjerode wijnazijn
scheutjeolijfolie
versgemalen peper
zout
1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Kruid de kippenbouten rondom met de cajunkruiden en wrijf de kruiden er goed in. Leg op een bakplaat met de velkant naar boven, besprenkel met het sap van 1 limoen en laat ongeveer 50 minuten roosteren in de oven. Snijd ondertussen 1 limoen in plakjes en voeg deze de laatste 15 minuten toe aan de kippenbouten.

3

Schil de zoete aardappels en snijd er dikke frieten van. Spoel goed af onder de kraan en laat zeer goed uitlekken. Droog na met een keukendoek.

4

Verdeel de frieten over een bakplaat en bestrooi met de maizena en een beetje cajunkruiden. Hussel goed door elkaar en leg de frieten los van elkaar op de bakplaat. Bak in ongeveer 25-30 minuten krokant. Draai ze tijdens het bakken eenmaal om. Zout ze na het bakken.

5

Maak ondertussen de chimichurri door de zoete ui te pellen en deze samen met de geplukte koriander, de geriste oregano, sap en rasp van 1 limoen, de rode peper, een scheutje rode wijnazijn en een lekkere scheut olijfolie in de blender glad te draaien. Breng op smaak met een snufje zout.

6

Serveer de kippenbouten met de krokante zoete aardappels en de chimichurri.

Gerelateerde recepten