NL
en
Menu

Koreaanse runderspiesjes

30 min
4 personen
Rundvlees
Recept biologische Koreaanse runderspiesjes

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
4 st.runderschnitzel
350 gramzilvervliesrijst
2 st.handpeer
1 teentjeknoflook
2 elsojasaus
2 elsesamolie
1 elbruine basterdsuiker
1 elgochujang (of sambal oelek)
3 cmverse gember
400 gramkimchi
2 tlgeroosterd sesamzaad
4 stengelsbosui (in ringetjes gesneden)
scheutjezonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Rasp 1 peer, de gember en de knoflook op een fijne keukenrasp en schep in een kom. Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gochujang aan toe. Meng goed.

2

Snijd de runderschnitzels in de lengte in lange reepjes en prik sierlijk op prikkers.

3

Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking, giet af en laat uitwasemen. Houd warm onder een deksel.

4

Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is en grill er de spiesen met runderschnitzels in. Zet het vuur wat lager en smeer iedere spies in met de saus. Blijf roosteren tot het mooi gelakt is en begint te karamelliseren.

5

Snijd de achtergehouden peer in grove stukken en maak aan met de bulgogi saus. Bak kort in de grillpan.

6

Dresseer de rijst in kommen en serveer met de spiesen, de kimchi en de gebakken peer.

7

Garneer met het sesamzaad en de bosui.

Gerelateerde recepten