Italiaanse saltimbocca met parmaham, tagliatelle, citroen en salieboter
Recept
Ingrediënten
Bereidingswijze
4 stuksongepaneerde kalfschnitzels
8 plakjesparmaham
12 stukssalieblaadjes
100 mlwitte wijn
300 gramtagliatelle
1 stukcitroen
100 gramboter
20 gramsalie
stukjeParmezaanse kaas
scheutjeolijfolie
versgemalen peper en zout
1
Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Verdeel 3 blaadjes salie op het vlees, sla de parmaham eromheen en zet vast met een prikker. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels goudbruin en gaar. Blus af met de wijn en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
2
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
3
Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg de salie toe. Rasp de citroen en voeg toe aan de boter. Giet de pasta af, schep door de salie-citroen-boter en breng op smaak met zout en peper.
4
Schep wat pasta op het bord en leg de saltimbocca erop. Rasp er Parmezaanse kaas over en serveer direct.