Gelakte kipdrumsticks met barbecuesaus en coleslaw
Recept
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd aan de bovenkant van de drumsticks het vlees los en druk dit goed naar beneden. Snijd eventueel de peesjes weg. Hierdoor ontstaat een soort van lolly.
Kruid de drumsticks rondom met de rub, leg in een ovenschaal en laat ongeveer 25 minuten roosteren. Neem uit de oven en smeer het vlees rijkelijk in met barbecuesaus. Plaats terug in de oven en laat nog 20 minuten roosteren. Smeer tussendoor nog een aantal keren in met extra barbecuesaus.
Neem de drumsticks uit de oven en smeer de laatste keer in met een laagje barbecuesaus.
Schil, terwijl de drumsticks garen, de winterwortel en snijd in ragfijne reepjes. Snijd ook de witte kool ragfijn.
Maak aan met de yoghurt, een scheutje witte wijnazijn en de peterselie. Kruid met zout en peper.
Dresseer de lollipops op een schaal met de coleslaw en serveer er eventueel nog wat barbecuesaus bij.