NL
en
Menu

Gebakken sateetje met vlugge bami en een ketjapsaus

Recept Gebakken sateetje met vlugge bami en een ketjapsaus

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
8 stokjesgemarineerde varkenshaassaté
300 grameiernoedels
1 st.kleine winterwortel
100 gramtaugé
2 stengels bosui
1/4 st.rode peper
1 st.ui
1 elsambal badjak
2 dlketjap manis
4 elongezouten pinda's
100 gramkroepoek
scheutje zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
1

Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitwasemen.

2

Schil de winterwortel en snijd in reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de rode peper in dunne plakjes.

3

Maak de ui schoon en snipper fijn. Hak de pinda’s grof.

4

Zweet de helft van de ui aan in een steelpan en voeg er de pinda’s aan toe. Laat even lekker zweten en blus dan af met de ketjap en een lepeltje sambal. Laat de saus iets inkoken.

5

Fruit in een grote hapjespan de wortel met de rest van de gesnipperde ui aan. Voeg de rode peper, de bosui en de noedels toe en schep goed door elkaar. Breng de bami op smaak met sambal en een beetje van de ketjapsaus.

6

Grill de varkenshaassaté rondom in een grillpan tot deze mooie gekleurd is en net gaar. Reken hiervoor ongeveer 6-8 minuten.

7

Dresseer de bami op een schaal met de sateetjes en lepel er een beetje saus overheen. Serveer er de rest van de saus en de kroepoek apart bij.

Gerelateerde recepten