Recept
Verwarm de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
Haal de entrecôtes een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast en kruid ze aan beide kanten met zout en peper.
Laat de boter op kamertemperatuur komen en klop vervolgens met de handmixer helemaal luchtig. Voeg er het venkelzaad en de groene kruiden aan toe en kruid eventueel met zout en peper.
Schep de boter op plastic folie en rol op tot een strakke rol. Laat opstijven in de koelkast.
Snijd de harde bovenkant van de venkel en snijd in de lengte in parten. Besprenkel rondom met olijfolie, peper en zout.
Gril de venkel aan beide kanten boven de gloeiende kooltjes tot ze mooi gekleurd zijn. Leg ze nu op de indirecte zone en laat rustig verder garen.
Rooster de entrecôtes direct boven de kooltjes tot ze een mooie grillmotief hebben. Verplaats naar de indirecte zone en laat nog enkele minuten rusten.
Dresseer de venkel op een grote schaal.
Snijd de entrecôtes in mooie tranches en verdeel over de venkel.
Beleg met enkele plakjes van je venkelboter en laat het zachtjes over het vlees en de venkel smelten.