NL
en
Menu

Caribische kippenbout met krokante polenta

75 min
4 personen
Kippenvlees
Recept Caribische kippenbout met krokante polenta

Recept

Ingrediënten
Bereidingswijze
2 st.kippenbouten
1,5 elcajunkruiden
1 tlroze peperbessen
1 tlsesamzaad
25 clkokosmelk
1/4 st.ananas
5 dlkippenbouillon
150 grammaisgriesmeel
mespuntjekaneelpoeder
scheutje olijfolie
versgemalen peper
zout
1

Kruid de kippenbouten rondom met de cajunkruiden en druk de kruiden goed in het vlees.

2

Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten rondom mooi aan. Blus af met een scheutje water en voeg de peperbessen en het sesamzaad toe.

3

Voeg de kokosmelk toe en breng tegen het kookpunt.

4

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan de kippenbouten, dek af met een deksel en laat ongeveer 1 uur zachtjes stoven.

5

Verwarm in stevige pan de bouillon en voeg er het maisgriesmeel aan toe. Roer goed door en breng langzaam tegen het kookpunt. Draai het vuur lager en blijf zeer regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Laat ongeveer 35 minuten pruttelen. Kruid met zout en peper en schep dan direct in een ingevette schaal.

6

Plaats de polenta minimaal 1 uur in de koelkast, zodat deze stevig kan worden.

7

Haal de polenta uit de schaal en snijd in blokjes.

8

Verwarm een scheut olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de polentablokjes aan beide kanten lekker krokant.

9

Serveer de kippenbouten op een schaal en schep er rijkelijk de saus met de ananas overheen. Bestrooi eventueel nog met wat fijngesneden peterselie. Serveer er de krokante polenta apart bij.

Gerelateerde recepten