Recept
Steek de BBQ aan.
Pel de ui en snipper fijn. Plet de knoflook en hak deze fijn of pers uit met de knoflookpers. Hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met de bruschettakruiden, de peterselie, knoflook, ui, paneermeel, ei, komijnpoeder en breng op smaak met zout en peper.
Als het gehakt te nat is, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Maak van het gehaktmengsel vier mooie ronde stevige gehaktballen en druk ze plat tot dikke hamburgers met de hand of gebruik een hamburgerpers.
Bak de plakjes ontbijtspek droog en krokant in een droge koekenpan en zet weg tot gebruik.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan op laag vuur.
Bak de hamburgers op de BBQ goudbruin en keer de hamburgers maximaal twee keer om. In ongeveer 10-14 minuten zijn ze gaar, afhankelijk van de dikte. Leg de laatste minuut een plak kaas op de hamburger zodat deze mooi smelt.
Snijd ondertussen de broodjes open en smeer de onderste helft in met wat uienchutney. Leg daarop wat verse rucola, daarna de hamburger en daarop de crispy bacon en de zongedroogde tomaatjes.
Dek af met nog wat rucola, strooi de pijnboompitjes erover en doe het broodkapje erop en steek er een prikker in en serveer direct.