Bottenbouillon Nora French
Recept
Ingrediënten
Bereidingswijze
1-2 kilobotten (rund, kip, lam of gemengd)
1 stukprei
1 stukwortel
3 stuksuien
4 teentjesknoflook
3-4 literwater
3 elappelazijn
3laurierbladeren
1 tlpeperkorrels
1
Snijd de prei, wortel, ui en knoflook grof.
2
Doe alles samen met de botten in een grote soeppan of slowcooker. Voeg genoeg water toe zodat alles onder staat.
3
Voeg de appelazijn, laurierblaadjes en peperkorrels toe en breng langzaam aan de kook.
4
Laat de bouillon minimaal 8 uur zachtjes koken en verwijder dan de botten.
5
Zeef de bouillon, voeg naar smaak zout toe en bewaar in een luchtdichte glazen vershoudbak (of pan met deksel) in de koelkast.
6
Gebruik je een slowcooker? Zet hem op ‘low’ en laat de bouillon 8-10 uur trekken.