NL
en
Menu
De Groene Weg Goed Verhaal Box in weiland
De Groene Weg Goed Verhaal Box in weiland
De Groene Weg jongetje neemt hap van burger
De Groene Weg stel bar

Zet een goed verhaal op tafel

Zoemende bijen, kruidenrijk gras, hardwerkende boeren en gepassioneerde slagers – allemaal spelen ze een glansrol in het verhaal van ons biologische vlees. Een verhaal waarin dieren onbezorgd mogen scharrelen en waar de natuur nog echt haar gangetje gaat. Met 100% biologisch vlees zet je altijd een goed verhaal op tafel. Je serveert een bijdrage aan een groenere wereld. En dat proef je!

De Goed Verhaal Box vertelt je het goede verhaal achter vier stukjes van ons lekkere biologische vlees.

Blije Buitenburgers

Onze Blije Buitenburgers zijn biologische hamburgers van blije koeien die altijd naar buiten kunnen om heerlijk in het kruidenrijke grasland te grazen. Zij krijgen 100% biologisch voer te eten, geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen. Daar worden ook de bijen blij van! Zeker weten dat jij ook blij wordt, wanneer je kennis maakt met onze ‘blije buitenburgers’.

 

Weideworstjes

Weideworstjes: biologische varkensbraadworstjes van varkens die lekker in de wei kunnen spelen. Wist je dat biologische varkens altijd naar buiten kunnen op de biologische boerderij? In de zomer ravotten ze heerlijk in de wei en nemen de zeugen ook nog eens een verfrissende duik in de modderpoel. In de avond gaan de varkens weer naar binnen om daar op een zacht (biologisch strobed) uit te rusten van een dag buitenspelen. Je proeft de frisse buitenlucht gewoon in onze ‘weideworstjes’!

Darteldijen

Darteldijen: biologische kippendijfilets van kippen die hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Wat dacht je van lekker scharrelen en ‘baden’ in een stofbad? Kippen zijn er dol op en het is goed voor ze. Bovendien krijgen biologische kippen 100% biologisch voer, wat ook de bijen (en alle andere beestjes in en boven de grond) weer heel blij maakt. Eenmaal een ‘darteldij’ geproefd, dan wil je nooit meer anders.

Samen Sterk Steaks

Samen Sterk Steaks: biologische kogelbiefstukken uit een sterke samenwerkingsketen. De Groene Weg werkt in een keten samen met boeren en afnemers. Alle schakels in deze keten zijn even belangrijk en we delen dezelfde missie. Wij zijn trots op deze sterke samenwerking voor het beste biologische rundvlees en dat proef je in deze ‘Samen Sterk Steaks’!

Smaakt dit voor jou naar meer? Krijg je ook zin om een goed verhaal op tafel te zetten (of cadeau te geven)? Bestel dan de Goed Verhaal Box in onze webshop.

Bestel nu
Groenbezig!
Boerenbortret Van der Berg
Boeren
Onze boeren hebben ook een goed verhaalJarno en Heleen van der Berg

Wat voor Jarno en Heleen begon met slechts twee zeugen in 2011 groeide al gauw uit tot een mooie biologische varkenshouderij. Inmiddels heeft het stel een gesloten bedrijf met 55 biologische zeugen. “We zijn heel blij en dankbaar dat dit ons is gelukt.”

Boer en boerin zijn is voor Jarno en Heleen ‘het mooiste dat er is’. De twee begonnen met slechts twee zeugen en hun droom groeide al gauw uit tot een mooie biologische varkenshouderij met 55 zeugen. En al die zeugen en hun biggetjes krijgen rust en ruimte, strooisel en buitenlucht. Het stel zet zich elke dag in om tegemoet te komen aan de behoefte van het varken. “Op de manier waarop wij werken, kunnen we de dieren zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag laten blijven.”

Lees hier het hele verhaal van Jarno en Heleen
Nog meer boeren met een goed verhaal