Bedankt voor de prettige samenwerking in 2024
Aandacht voor ’t goede leven betekent ook aandacht voor het goede product. Dat verdient de perfecte bereiding met het juiste gerei. Op deze pagina vind je alles over de bereiding en behandeling van de mooie geschenken.
De juiste behandeling van je grillpan
De juiste behandeling van je grillpan
Een plaatstalen pan van De Buyer moet goed ingebrand worden om een natuurlijke anti-aanbaklaag te creëren en de pan te beschermen tegen roest. Hier is een stapsgewijze handleiding om dit te doen:
Benodigdheden:
- Plantaardige olie met een hoog rookpunt (zoals zonnebloemolie of arachideolie)
- Keukenpapier of een doek
- Afwasborstel
- Fornuis (gas, inductie, of elektrisch)
- Voorbereiding:
- Verwijder alle stickers en verpakkingsresten van de pan.
- Was de pan grondig af met een borstel en heet water.
- Droog de pan volledig af met een schone doek of keukenpapier.
- Eerste opwarming:
- Zet de pan op middelhoog vuur om hem helemaal droog te maken. Laat de pan geleidelijk warm worden. Vermijdt bij inductie een hoge stand of de boosterfunctie, bij te snel opwarmen kan de pan kromtrekken.
- Olie aanbrengen:
- Als de pan droog is: Doe een kleine hoeveelheid olie in de pan (ongeveer een theelepel is genoeg).
- Gebruik een stuk keukenpapier om de olie dun en gelijkmatig over het hele oppervlak van de pan te verdelen, inclusief de randen.
- Inbranden:
- Verhit de pan op middelhoog vuur tot hoog vuur. De olie begint na een tijdje te roken; dit is normaal.
- Blijf de pan verhitten totdat de olie donker begint te worden en een bruine of zwarte laag begint te vormen. Dit proces kan 5-10 minuten duren.
- Laat de pan afkoelen.
- Herhaal:
- Herhaal stap 3 en 4 nog 2-3 keer om een goede basislaag te creëren. De pan zal een donkerder patina ontwikkelen; dit is het teken dat de natuurlijke anti-aanbaklaag zich vormt.
Tips:
- Niet afwassen met afwasmiddel na het inbranden en gebruik. Spoel de pan af met heet water en gebruik een borstel of spons om voedselresten te verwijderen.
- Droog de pan goed af na elke schoonmaakbeurt en breng een dunne laag olie aan om roest te voorkomen.
- Hoe vaker je de pan gebruikt, hoe beter de anti-aanbaklaag wordt.
Met deze stappen kun je jarenlang plezier hebben van je De Buyer plaatstalen pan.
Bereidingswijze Runderbavette
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
- Zet de grillpan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
- Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin, en laat vervolgens circa 3 minuten op laag vuur rustig braden.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
- Belangrijk; snijd het vlees tegen de draad in na bereiding.
- De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.
Eet smakelijk!
Bereidingswijze Varkensribeye
- Laat de varkensribeye op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
- Zet de grillpan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
- Bak de varkensribeye in 1 minuut rondom bruin.
- Matig de temperatuur en bak de varkensribeye in ca 20 minuten gaar. Garen kan ook middels oven op 120 graden tot een kerntemperatuur van 64 graden.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 6 minuten rusten voor serveren.
Let op, product door en door verhitten.
Eet smakelijk!