NL
en
Menu

Met ons samenwerken

De (op een na) grootste leverancier van biologisch vlees van Europa zijn, biedt volop kansen. Voor boeren en voor producenten en retailers. Onze unieke ketensamenwerking zorgt ervoor dat onze afnemers kunnen vertrouwen op de zekerheid van de hoogste kwaliteit, stabiele prijzen, continue beschikbaarheid en veel mogelijkheden voor maatwerk. Ons bevlogen team staat dagelijks klaar!

De Groene Weg vlees met keurmerk
De toekomst is biologisch

De Groene Weg gelooft dat biologisch een van de oplossingen voor veel duurzaamheidsvraagstukken van deze tijd. Niet alleen vanwege het hoge dierenwelzijn doordat biologisch gehouden dieren alle ruimte krijgen voor hun natuurlijke gedrag. Maar ook omdat biologische boeren geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken bij het verbouwen van hun gewassen. Dit draagt dit direct bij aan een verbetering van de biodiversiteit, een gezondere bodem en schoner drinkwater. Bovendien draagt het niet gebruiken van kunstmest direct bij aan minder uitstoot die bij de productie van kunstmest vrijkomt.

De regels van het EU-biologisch keurmerk zijn op EU-niveau vastgesteld en worden in alle EU-landen door onafhankelijke instellingen gecontroleerd. Zo kun je als consument er altijd op vertrouwen dat ieder product met het EU-biologisch keurmerk (‘het groene blaadje’), in ieder EU-land, volgens dezelfde regels is geproduceerd.

Bio akker
Kies ook voor biologisch

Ondanks alle voordelen van biologisch, is de markt voor biologische voeding in Nederland, maar ook in heel Europa nog relatief klein. In Nederland is het aandeel van biologische voeding net iets meer dan 4% en is het marktaandeel van biologisch vlees zelfs nog kleiner. Met de Farm to Fork strategie, waarbij de EU inzet op 25% biologisch landbouwareaal in 2030, zien we dat ook steeds meer regeringen ambities vastleggen met betrekking tot de groei van biologisch. Zo zet de Nederlandse regering in op 15% biologisch landbouwareaal in 2030 en streeft de Duitse regering naar maar liefst 30% biologisch landbouwareaal in 2030. Een beter moment om in te zetten op omschakeling naar meer biologisch, is er dus niet.

Onze groente groeit geweldig op de mest van boer mark's varkens
Vlees onmisbaar in duurzaam landbouwsysteem

Voor biologische boeren is een gezonde bodem de basis. Voor voldoende voeding in de bodem zijn biologische akkerbouwers verplicht om biologische dierlijke mest te gebruiken. Naast het leveren van mest zijn dieren, en dat geldt zeker voor varkens en kippen, zeer geschikt om reststromen uit de verwerkende industrie weer om te zetten in proteïne en mest. Denk bijvoorbeeld aan reststromen uit de biologische brood- of olieproductie. Dieren zijn daarom onlosmakelijk onderdeel van de kringloop. Een verdere groei van de biologische plantaardige productie kan daarom alleen als de dierlijke productie in balans meegroeit.

De Groene Weg Nijmegen slager Bas Derksen
Samenwerken met De Groene Weg

Onderdeel van onze missie is de markt van biologisch vlees in evenwicht te laten groeien. De bewuste keuze voor biologisch is een overtuiging, geen trend. Het is voor boeren letterlijk een hele omschakeling om om te schakelen naar biologisch. De extra leefruimte voor dieren vraagt om vergunningen en grote investeringen. Wanneer wij het marktaandeel van biologisch vlees willen laten groeien, zijn wij dus afhankelijk van de beschikbaarheid van biologische boeren en de omschakeltijd die nodig is.

Om de markt voor biologisch vlees duurzaam te laten groeien, werkt De Groene Weg op unieke wijze volgens een aantal principes:

  • Vraaggestuurd werken zorgt voor evenwicht in de keten
  • Stabiele prijzen zorgen voor duurzame groei
  • Onze relaties met boeren en afnemers zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid en lange termijn
  • Als ketenregisseur zien wij toe op kwaliteit in de hele keten

Deze unieke werkwijze levert een aantal belangrijke voordelen op voor onze partners.

Pork Rack De Groene Weg
1. Wij leveren maatwerk

Wij slachten vijf dagen per week. Hierdoor beschikken we over grote volumes en zijn we in staat om maatwerk te leveren. Met ons sterke logistieke netwerk – met vaste vervoerspartners door heel Europa – kun je als partner vertrouwen op een snelle en efficiënte levering.

Met een aantal afnemers werkt De Groene Weg we al decennia samen. Lees hun ervaringen hier.

De Groene Weg Boer en Slager
2. Zekerheid in beschikbaarheid, prijzen en kwaliteit

Het is de wisselwerking in de keten die de markt de kans geeft om in evenwicht te groeien. Afspraken voor de lange termijn met retailers en producenten betekenen voor onze boeren dat ze een gegarandeerde afzet hebben voor hun vlees. Die garantie geldt andersom ook voor onze afnemers. Zij profiteren van constante beschikbaarheid, stabiele prijzen en gegarandeerde kwaliteit.

De Groene Weg slagerij Bas Derksen
3. Wij bieden de hoogste kwaliteit

De merkproducten die onze afnemers met ons biologische vlees produceren, worden dagelijks gekocht door grote groepen consumenten. Die vragen om het lekkerste vlees. Daarom ligt onze lat voor kwaliteit op het hoogste niveau. Wij werken met de volgende kwaliteitsstandaarden:

  • BRC-certificering voor voedselveiligheid
  • Skal-certificering voor EU-biologisch keurmerk
  • IFS-certificering voor product- en procesconformiteit
  • F-trace voor traceerbaarheid van het dier
DGW jubileum
4. Veel kennis van biologisch

Met meer dan veertig jaar ervaring in de biologische markt, weten we waar we over praten. Zien we kansen en ruimte voor groei en kunnen we daar op het juiste moment op anticiperen. We zijn er trots op door de markt als autoriteit te worden gezien. We delen onze kennis dagelijks, zodat de markt – van boer tot consument – daarvan profiteert.

Meer lezen over onze innovatieve projecten?

John, Virgil, Ron, Salesteam de Groene Weg
Contact

Ook bijdragen aan een duurzamere wereld? Stap over naar (meer) biologisch en neem vandaag nog contact met ons op.

John Cornelissen – Sales Manager
john.cornelissen@degroeneweg.nl 

Virgil van der Kroft – Sales Manager
virgil.van.der.kroft@degroeneweg.nl 

Ron Lenferink – Commercieel directeur
ron.lenferink@degroeneweg.nl

Onze partners aan het woord
"Het resultaat van onze aanpak? Rust en stabiliteit. Voor de dieren om te leven, voor de boeren om te boeren, voor de producenten om het lekkerste stukje vlees op tafel te krijgen."
Nieuws