Varkensboer Hermen Braakman is in 2002 overgestapt van een gangbare naar een biologische houderij. De veranderende markt en de groeiende vraag naar duurzaam en verantwoord varkensvlees heeft bijgedragen aan deze keuze. Het is ook niet niks om als varkensboer om te schakelen naar biologisch. Maar het plezier van werken tussen de loslopende varkens is een belangrijk gegeven die de keuze voor biologisch heeft vergemakkelijkt. “Tot vandaag de dag dan ook zeker geen spijt van onze keuze. Wij vinden het belangrijk om de varkens rust en ruimte te geven, en genieten ervan als de zeugen in de zomer in de wei lopen”, aldus Hermen. Het bedrijf bestaat uit een maatschap die Hermen samen met zijn broer Geert runt. Je kunt dus wel spreken van een echt familiebedrijf die zich iedere dag inzet voor het vee. Op de ruim 70 hectare grond worden naast varkens ook melkkoeien gehouden. Hermen is verantwoordelijk voor de 200 biologische zeugen, broer Geert voor de 120 melkkoeien. Een mooi boerenbedrijf waar De Groene Weg slagers graag mee samenwerken. Transparant van boer tot bord!

Kookinspiratie van boer Braakman

De Groene Weg heeft gevraagd naar het favoriete recept van deze trotse boer. We kregen er zelfs 2! Zijn vrouw Carla heeft namelijk ook een favoriet gerecht die we u niet willen onthouden. Bekijk en download hieronder de receptkaarten of bekijk deze direct op onze website.

Snelle Babi Ketjap

Hoofdgerecht
Varken
Vlees
4 personen
Makkelijk
20-40 minuten
Bakken
Oosters

Mie met geroerbakte karbonade en wortel

Hoofdgerecht
Varken
Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
20-40 minuten
Koken, Wokken/Roerbakken
Oosters