Eén van de meest unieke boeren van De Groene Weg: Arend en Sonja Versteeg met hun bedrijf ’t Vossegat. Tot 2012 hebben Arend en Sonja een gangbare varkenshouderij gehad 1.400 vleesvarkens. Maar in 2012 was het tijd voor vernieuwing en hebben ze de houderij omgeschakeld naar een recreatie-oord. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een feestlocatie/groepsaccommodatie met een groot aanbod aan activiteiten. Om binding te houden met het boerenleven is een varkensstal behouden en bewust gekozen om hier biologische varkens te houden. “Het gevoel voor biologisch is eigenlijk wat mijn voorouders al deden. Een gemengd bedrijf (op ’t Vossegat zijn ook koeien en paarden te vinden), niet te groot, dagelijks contact met de dieren en duurzaam, natuurlijk produceren”, aldus Arend. Sonja vult aan: “Biologisch heeft een vaste band met de dieren, je loopt er dagelijks doorheen, wat mest weg te halen en op te strooien met vers stro; een mooie manier van dieren houden.” De kleinschalige varkenshouderij, met 110 biologische varkens, is een unieke plek waar de varkens kunnen rekenen op een diervriendelijke omgeving én bevlogen boeren die iedere dag voor hen klaarstaan.

Kookinspiratie van boer Versteeg

De Groene Weg heeft gevraagd naar het favoriete recept van deze trotse boer. Bekijk en download hieronder de receptkaart of bekijk deze direct op onze website.

Kapucijners met dobbelsteentjes ontbijtspek, ui en champignons

Hoofdgerecht
Varken
Groenten, Paddenstoelen, Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Bakken
Nederlands