Albert Schrikkema heeft een biologisch vleesvarkensbedrijf met de naam Hogelandvlees. De naam Hogelandvlees is ontstaan, omdat het bedrijf staat aan de Hogelandsterweg (nu N33) op het Hogeland in het hoge noorden van Nederland, tussen Delfzijl en de Eemshaven.

Albert Schrikkema koopt biologische biggen aan van ongeveer 25 kilo, houdt deze tot ze ongeveer 120 kilo wegen en dan worden ze geslacht. De varkens hebben de beschikking over erg ruime hokken met een binnenruimte, die is ingestrooid met biologische stro en een uitloop naar buiten. Deze uitloop is gedeeltelijk overkapt. Zo kunnen de varkens zelf kiezen of ze lekker samen in het stro willen snuffelen en liggen of buiten in de zon, regen, sneeuw, enz.

De varkens worden vanzelfsprekend uitsluitend gevoerd met biologische voeders, deze worden gemaakt van biologische granen die geteeld zijn zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Ook is het voer vrij van antibiotica of groeibevorderaars. De ruime hokken, het stro en het biologische voer zorgen ervoor dat het varken zich prettig voelt en minder last van stress heeft, wat weer ten goede komt aan een zeer smakelijk stukje vlees.

Wilt u een rondleiding of een bezoek brengen aan deze biologische boer? Ze zijn geopend op donderdag en vrijdag, maar ook op afspraak bent u altijd welkom.