Jan Perdok is al vanaf 1988 schapenhouder. In 2000 heeft hij de keuze gemaakt om zijn bedrijf om te schakelen naar geheel biologisch. Het verschil volgens Jan is de extra regels als het gaat om de huisvesting van de schapen, de weidegang en het medicijngebruik. Jan heeft geen problemen met deze extra regels. “Ik vind het normaal dat deze regels verbonden zitten aan het op een gezonde manier houden van dieren. De bedrijfsvoering is wel iets bewerkelijker maar het geeft mij meer voldoening om op een natuurlijk manier te werken. Zo bestrijd ik bijvoorbeeld het onkruid met een bosmaaier. Dit maakt mij meer betrokken bij de natuur en geeft voldoening zonder chemische middelen te kunnen werken”. Het voer voor de schapen komt deels uit eigen bedrijf en een deel wordt aangekocht. “Het voer dat wij zelf laten produceren voor de schapen zijn grasklaverbrokjes die door een lokale drogerij worden gedroogd”. De schapen lopen een groot deel van het jaar buiten, van mei tot en met december. Inmiddels heeft Jan 150 ooien en  circa 225 lammeren. “Ik ben blij dat ik mijn lammeren voor een eerlijke prijs kan verkopen aan de slagerijen van De Groene Weg”. Wat het bedrijf van Perdok zo uniek maakt is zijn bestaan als klein bedrijf tussen de inmiddels enorme veehouders in de omgeving.

Kookinspiratie van boer Perdok

De Groene Weg heeft Jan Perdok gevraagd naar hun favoriete recept. Bekijk en download hieronder de receptkaart, of klik door naar het recept op onze website.

Boterzacht gestoofd lamsvlees met aardappelen en peultjes

Hoofdgerecht
Lam
Aardappelen, Groenten, Vlees
4 personen
Gemiddeld
langer dan 60 minuten
Bakken, Koken, Stoven
Nederlands