Boerderij de Blije Big is gelegen in het prachtige natuurgebied "De Boktse Beemden" in Eindhoven. Vlak bij de stad en toch in het groen. Ella en Nol van Rijssel zijn gespecialiseerd in het biologisch houden van varkens en stieren, biologische tuinbouw en natuurbeheer.

De Blije Big is niet alleen een biologisch bedrijf, maar doet ook veel aan (agrarisch) natuurbeheer, zo hebben ze onder andere:
 

  • een 40-tal knotwilgen geplant en in beheer
  • hebben ze een perceel als botanisch waardevol grasland ingericht
  • beheren zeen perceel met vochtig hooiland en nat schraalland
  • doen ze mee met bloemenranden
  • hebben ze houtwallen met veel bes-dragende struiken, als erfbeplanting, die weer waardevol zijn voor tal van vogels
  • bieden ze op het erf volop nest- en schuilgelegenheid voor zowel grote als kleine (zeldzame)vogelsoorten (mussen, zwaluw, uilen e.d.)
  • maar hebben ze ook oude hoogstam-fruitbomen, waaronder nog de mispel
  • maaien en hooien ze de graslanden tussen de elzensingels in het beekdal
  • begrazen ze in de zomer met het vee het natuurgebied De Boktse Beemden

 

Gastenverblijf

Sinds een aantal jaren kunt u verblijven op de boerderij in een uniek gastenverblijf. In het luxe verblijf in de "auw skuur" bevinden zich 6 slaapkamers met elk een eigen badkamer en biedt ruimte aan 14 personen. Alle kamers zijn voorzien van boxspring bedden, tv, wifi, en vaste internet verbinding via de glasvezel.  In de grote gezamenlijke ruimte bevind zich een keuken met vaatwasser, 5 pits fornuis, vriezer, koelkast, ovens en magnetron. Buiten kunt u plaatsnemen op een terras. Drie terrassen, waarvan 1 groot en twee overdekt . Ook is er een grasveld op het zuiden gerealiseerd zodat u in de tuin heerlijk kunt relaxen.  De locatie is net aan de rand  van Eindhoven en midden in de natuur. Vanuit de living kunt u de  biologische stieren rond zien scharrelen.

Op ongeveer 1 km afstand bevindt zich een bushalte, het treinstation en het centrum bevinden zich op circa 5 km. In de buurt kunt u ook genieten van een dagje sauna bij Sauna Thermae Son. Locatie ook bijzonder geschikt voor een meerdaagse zakelijke activiteit. "Hutje in de wei" ipv "hutje op de hei".
 
Meer weten over het gastenverblijf van de Blije Big? Kijk op de website.

Vergaderen

Op deze boerderij kunt u ontspannen vergaderen. U vergadert in de sfeervolle omgebouwde, maar authentieke oude stal van de boerderij.  De originele balken en spanten zijn behouden gebleven en gelden als basis voor het nieuwe ontwerp van de ruimte. De Blije Big is niet alleen bijzonder vanwege haar locatie. Het is ook bijzonder dankzij het ruime aanbod van vele compleet verzorgde recreatieve arrangementen voor of na uw vergadering. Ook uw lunch, diner of BBQ kunnen zij in overleg voor u verzorgen. Meer weten over vergaderen op deze locatie? Kijk op de website van de Blije Big.