Duke of Berkshire

Varkensvlees kan nóg lekkerder. In Engeland ontdekten we de ‘Duke of Berkshire’. Een oud Engels varkensras voor vlees met een donkere kleur, rijke marmering en delicate, licht zoete smaak. Dat willen we ook in Nederland!

Daarom haalden we één van deze varkens naar boerderij Aan ‘t Zandeinde in Lemele. In deze groene omgeving met extra aandacht voor mens en dier is ons nieuwe varkensras geboren.

We noemen het Natuurlijk varken: van het Berkshire ras! Dat wilt u toch ook proberen?

Herkomst met een verhaal

Natuurlijk vlees vraagt om een natuurlijke locatie. In het lommerrijke landschap van het Vechtdal, aan de voet van de Lemelerberg, vind je biologische varkens- en zorgboerderij Aan ‘t Zandeinde. Daar komt het Green Berkshire vandaan.

De boerinnen Gerdy en Anneke runnen de boerderij, gericht op welzijn voor mens en dier. Ze verwennen de varkens behoorlijk. Zo kunnen ze allemaal naar buiten, en hebben de zeugen zelfs een weide met een modderpoel.

Voor het dagelijkse werk op de boerderij krijgen Gerdy en Anneke hulp van hulpboeren; mensen die op de gewone arbeidsmarkt niet terecht kunnen. Elke dag werken er zo’n zeven hulpboeren mee op het bedrijf. Samen verzorgen ze de varkens, maken ze alles schoon en zorgen ze dat de varkens iets lekkers krijgen. Want naast biologisch varkensvoer op basis van diverse graansoorten, staan er ook eikeltjes en stro op het menu.

Biologische varkensboerderij Aan ‘t Zandeinde is een kijk-, doe en zorgboerderij. Je kunt dus gerust een kijkje komen nemen!

Kijk voor meer informatie op www.zandeinde.nl

Beleef de smaak van biologisch

Natuurlijk varken op tafel!

Procureur met geroosterde aardappels

Procureur met geroosterde aardappels

Hoofdgerecht
Varken
Aardappelen, Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
langer dan 60 minuten
Oven
Overig