BioawardsPersplaatje

Bio Winkel Awards 2019


Onder een nieuwe naam is dit jaar de ‘Bio Winkel Awards’ gelanceerd: een compleet vernieuwde verkiezing voor alle biologische speciaalzaken met een assortiment van minimaal 90% biologisch.

Winkeliers kunnen zich aanmelden voor een categorie waar zij het meest trots op zijn. De verkiezingen lopen tot november en dragen vooral bij aan het onder de aandacht brengen van de biologische speciaalzaken. Grootte en type winkel maken daarbij geen verschil.

Als biobranche willen we het verschil maken

Een prachtige groente- en fruitafdeling, de lekkerste verse broden, een bijzonder kaasassortiment of juist een wijnafdeling om voor om te fietsen. Of medewerkers die garant staan voor het beste advies op het gebied van natuurlijke verzorging of een slager waar u vlees met een goed gevoel koopt. De ‘Bio Winkel Awards’ kent zeven parade paardjes waarop winkeliers zich kunnen inschrijven om te strijden voor de 1e, 2e of 3e prijs: brood, groente & fruit, kaas, wijn, drogisterij en vlees.

“Met de verkiezing kunnen we laten zien waar we als biobranche het verschil maken”, zegt Joyce van den Bos van de Biowinkelvereniging. Awards zijn een beproefde methode om een branche in de spotlights te zetten. De Biowinkelvereniging, initiatiefnemer van deze verkiezingen, voelde de noodzaak om de verkiezing door te ontwikkelen: “De verkiezing doet zoveel moois voor bio speciaal zaken, zowel regionaal als landelijk. Dat wilden we behouden, zonder één beste winkel te moeten kiezen. Het is niet eerlijk om alle winkels op dezelfde wijze te beoordelen, daarom zijn we over op categoriewinnaars. Iedereen heeft nu even veel kans om te winnen op het gebied waar de winkel goed in uit blinkt en waar de winkel zich in wil onderscheiden.” 

Steun vanuit de sector
Diverse partners, waaronder wij als De Groene Weg, steunen de Bio Winkel Awards om de bio branche onder de aandacht te brengen. Green Organics als hoofdsponsor, daarnaast zijn ook Bakkerij Verbeek, bakkerij Zonnemaire, Nautilus Organics, Bastiaansen kaas, Coenecoop, Holland Pharma, Wessanen, het EKO-keurmerk en Bionext verbonden aan het event. 

Meedoen is simpel!
Via een online vragenlijst kunt u uw favoriete winkelier in 5 minuten laten wat u van zijn of haar biologische afdeling of winkel vindt. Nadat zoveel mogelijk klanten hun beoordeling hebben achtergelaten, komt er een totaalbeoordeling uit. Deze beoordeling bepaalt niet alleen of uw biologische speciaalzaak een landelijke uitblinker is, maar het is tevens feedback voor de winkelier om de winkel op bepaalde punten te verbeteren, uw mening blijft anoniem! De klanten bepalen welke winkels er worden genomineerd. Een vakjury beslist vervolgens wie van hen de 1ste, 2de en 3de prijs krijgt.

Maak kans op een cadeaupakket
Als dank voor het invullen van de vragenlijst maakt u kans op een cadeaupakket. Als u wilt meedingen voor het cadeaupakket dient u uw e-mailadres voor dit doel in te vullen.